Search

Answers to Quiz on chapter-2 of book Linux Device Drivers

Answers to Quiz on chapter-2 of book Linux Device Drivers

1.Function passed to module_init is invoked when
Ans. Module is loaded into the kernel

2.The utility used to compile kernel modules is
Ans. make

3.A module can not call functions defined in
Ans. libc

4.A module always runs in the
Ans. Kernel space

5.current returns a pointer to
Ans. struct task_struct

6.struct task_struct is defined in
Ans. linux/sched.h

7.The option -C passed to make causes it to
Ans. Change the directory

8.modporbe not only loads the module passed to it but also
Ans. loads other modules on which the given module depends

9.command to list the currently loaded modules in the kernel is
Ans. lsmod

10.module compiled for one kernel version can not be loaded in kernel of other version.
Ans. True


Follow by Email